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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCARMO, J. B.; FILOSO, S.; ZOTELLI, L. C.; SOUSA NETO, E. R.; PITOMBO, L.; DUARTE-NETO, P. J.; VARGAS, V. P; ANDRADE, C. A. de; GAVA, G. J. C.; ROSSETTO, R.; CANTARELLA, H.; ELIA NETO, A.; MARTINELLI, L. A. Infield greenhouse gas emissions from sugarcane soils in Brazil: effects from synthetic and organic fertilizer application and crop trash accumulation. Global Change Biology. Bioenergy, Oxford, 14 p., 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPACKER, A. P.; DEGASPARI, I. A. M.; RAMOS, N. P.; PINO JR. A. F.; CARMO, J. B.; ROSETTO, R.; PITOMBO, L.; CABRAL, O. M. R.; LIMA, M. A. de; ANDRADE, C. A. de. Site-specific N2O emission from soil related to the addition of sugarcane residues. In: INTERNATIONAL PLANT NUTRITION COLLOQUIUM, 17.; BORON SATELLITE MEETING, 2013, Istambul. Plant nutrition for nutrient and food security: proceedings book. Istambul: Sabanci University, 2013. p. 926-927.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPITOMBO, L.; CANTARELLA, H.; PACKER, A. P.; RAMOS, N. P.; LIMA, M.; CARMO, J. Straw management and greenhouse gas emissions in sugarcane cropping in São Paulo State, Brazil. In: EUROPEAN GEOSCIENCES UNION - EGU GENERAL ASSEMBLY, 2012, Vienna. Geophysical Research Abstracts... Vienna: EGU, 2012, v. 14, p. 995. Poster.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPITOMBO, L. H. Bom pasto e manejo são diferenciais. C&O - Revista do Agronegócio, São Paulo, v. 13, n. 100, p. 42-43, fev. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPITOMBO, L. H. Citricultura é destaque, mas enfrenta desafios. Revista Produz, Goiânia, v. 7, n. 76, p. 62-66, jul. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPITOMBO, L. H. Mosca-dos-chifres já está resistente: pesquisa encontrou insetos até 1.300 vezes mais resistentes a piretróides que o normal. DBO Rural, São Paulo, v.22, n.270, p.170-172, abr., 2003. Com comentários do dr Antonio Thadeu Barros - pesquisador Embrapa Pantanal.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPITOMBO, L. H.; CARDOSO, M. SANIDADE. Micoplasmoses afetam bastante a reprodução. E-mail: moacir@revistadbo.com.br (DBO, ano 23, n.290, p.120-123, dez. / 2004).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPITOMBO, L. M.; CANTARELLA, H.; PACKER, A. P.; RAMOS, N. P.; CARMO, J. B. do. Straw preservation reduced total N2O emissions from a sugarcane field. Soil Use and Management, v. 33, n. 4, p. 583-594, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPITOMBO, L. M.; CARMO, J. B.; DE MARIA, I. C.; ANDRADE, C. A. de. Carbon sequestration and greenhouse gases emissions in soil under sewage sludge residual effects. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 72, n. 2, p. 147-156, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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10.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, A. G.; PITOMBO, L. M.; BRESOLIN, J. D.; SILVA, W. T. L. da; ESPINDOLA, E. L. G.; OLIVEIRA, V. B. M. Single and combined toxicity of the pesticides abamectin and difenoconazole on soil microbial activity and Enchytraeus crypticus population. SN Applied Sciences, v. 2, n. 8, 2020. 1 - 10

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  15/04/2021
Data da última atualização:  15/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FIGUEIREDO, M. A. de; ROSA, S. D. V. F. da; RICALDONI, M. A.; PEREIRA, C. C.; COELHO, S. V. B.
Afiliação:  MADELEINE ALVES DE FIGUEIREDO, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; MARCELA ANDREOTTI RICALDONI, UFLA; CRISTIANE CARVALHO PEREIRA, UFLA; STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFPB.
Título:  Physiological, biochemical, and ultrastructural aspects of Coffea arabica L. seeds under different cryopreservation protocols.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 45, e02702079, 2021.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1413-7054202145027020
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Aspectos fisiológicos, bioquímicos e ultraestruturais de sementes de Coffea arabica L. submetidas a diferentes protocolos de criopreservação.
Conteúdo:  Cryopreservation is a technique that may potentially conserve the germplasm of species of the Coffea genus for an indeterminate time. The aim of this study was to evaluate the physiological, biochemical and ultrastructural characteristics of cryopreserved seeds of Coffea arabica L., cultivar Catucaí amarelo IAC 62, which was subjected to different protocols regarding dehydration, precooling, cooling, rewarming and cathode water use. According to each protocol, the seeds were subjected to fast or slow drying to moisture contents of 17 or 20% (wet basis), cooled in different ways, and then immersed in liquid nitrogen for 24 hours. Different rewarming times in a water bath were also used. Physiological, biochemical and ultrastructural analyses were performed on the seeds after the cryopreservation steps. Moisture content at a 17% wb is the key factor for the cryopreservation of Coffea arabica L. seeds, which have better physiological quality and better preserved cell structures. Precooling of coffee seeds before immersion in liquid nitrogen does not provide advantages compared to direct immersion. The rewarming times tested (2, 4, and 6 minutes) and cathode water use did not cause changes in the physiological and biochemical quality or in the cell structures of Coffea arabica L. cryopreserved seeds. The pattern of cell structure observed in all seeds indicates that the damage from cryopreservation is less drastic in the cells of the embryos than in those of the endosperm, with ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bioquímica Vegetal; Coffea Arábica; Conservação; Desidratação; Fisiologia; Resfriamento; Semente.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Cryopreservation; Germplasm conservation; Seeds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222649/1/Physiological-biochemical-and-ultrastructural-e027020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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